vrijdag 2 september 2011

Correctie

Vandaag op Teletekst:
"Het gasverbruik in Nederland is sinds 1981 per huishouden bijna gehalveerd. De afname komt door de opkomst van de hoogrendementsketel en een betere isolatie van woningen.
Ook het elektriciteitsverbruik is sinds 2008 afgenomen, vooral omdat er meer zuinige apparaten op de markt komen. Toch neemt het energiegebruik in zijn geheel nog steeds toe omdat het aantal huishoudens blijft toenemen.
In totaal werd 9 procent van de energie opgewekt met zon,wind en waterkracht. In 2020 moet 14 procent van de energie afkomstig zijn van duurzame bronnen."

Je kunt natuurlijk je vraagtekens hebben bij de gepresenteerde gegevens, de gekozen data, het begrip huishouding (meer huishoudingen maar minder mensen) etc. En het eindresultaat is dat wij als land en waarschijnlijk ook per persoon nog steeds meer gebruiken. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen: het valt mij niet tegen. Een halvering van het gasverbruik is niet alleen maar "mondjesmaat". En een geplande stijging van duurzame energie met 50% in 8 jaar is niet alleen maar "lippendienst".
Er is dus nog hoop; al is het maar een sprankje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten