vrijdag 2 september 2011

Het gelijk van Lodewijk

Als ik het Parool mag geloven heeft Lodewijk Asscher Mark Rutte honend het boegbeeld genoemd van een "rechts boekhouderskabinet" dat wordt gedoogd door een "grijnzende moslimhater".
Ware woorden.
Sinds Keynes het eenmaal had uitgelegd kan een kind begrijpen dat je in een krimpende economie als regering niet moet gaan bezuinigen -je komt onvermijdelijk in een vicieuze cirkel van verdere krimp en verdere bezuinigingen terecht.
Alleen de nazaten van Colijn, mummel mummel Wellink en de ECB, en de boekhouderskabinetten van Cameron en Rutte menen nog dat je midden in een door bankiers en andere financiele uitdeukers veroorzaakte crisis met alle geweld het huishoudboekje van de staat op orde moet brengen. En dus nog verdergaande krimp moet veroorzaken.
En als ze dat nou nog deden door een forsere belastingheffing op bankiersbonussen, een extra BTWverhoging op malle luxeartikelen, een behoorlijke belasting op vliegtuigbrandstof en het geleidelijk afschaffen van die belachelijke belastingvoordelen op de huizenmarkt die een uiterst riskante bubble hebben opgepompt. Maar nee dat moet natuurlijk ten laste van de zwaksten in de samenleving - want dat is eigenlijk de verborgen agenda van al die austerity.

Het lijkt er op dat Asscher het begrijpt en het ook nog durft te zeggen. Dan kunnen wij in elk geval voor de stad weer op de Partij van de Arbeid kunnen stemmen.

P.s. Ik zie dat Madame IMF die rechtse labbekakken van de ECB een beetje achter de broek zit met een oproep om nu eindelijk de europese economie eens te gaan stimuleren. Ga zo voort mevrouw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten