maandag 9 januari 2012

een trieste wanvertoning

Zo heeft Wilders de omstandigheid dat de koningin haar hoofd heeft bedekt in een Saoedische moskee genoemd. Het lijkt mij een verheugend teken dat de rabiate anti-islamisten, blijkbaar bij gebrek aan een beter argument om de aandacht te trekken, met dit machteloze en knullige protest op de proppen komen.
Ten eerste is het niet respectvol tegenover de koningin en daar houden wij niet van. Ten tweede weet iedereen die nog wel eens in een christelijke kerk komt dat je je daarvoor fatsoenlijk kleedt. Ten derde heeft ongeveer de helft van Nederland wel eens in Turkije op vacantie gevierd en bij die gelegenheid zelf volgens voorschrift bedekt een moskee bezocht. Een zwaktebod dus. Komt eindelijk de klad in de PVV?

Update;
Ik zie tot mijn genoegen dat de PVV in de wekelijkse peiling inderdaad 3 zetels kwijt geraakt is. We hoeven ons overigens geen enkele illusie te maken dat de PVV serieus in de problemen is. Wilders is zo behendig geweest om nagenoeg het alleenrecht te verwerven op de anti-Europese emotie en daar kan hij electoraal nog jaren op voort. En populistische beloften als een extraatje voor de AOW-ers gaan er ook altijd in als koek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten