woensdag 4 januari 2012

Rechts Amerika (updates)

Zo een twee partijenstelsel levert wonderlijke coalities op is gisteren in Iowa maar weer eens gebleken. Zo bestaat de Republikeinse partij blijkbaar uit drie ongeveer gelijkwaardige stromingen.
De lobby van Wallstreet, die ons deregulering van de banken en economische rampspoed heeft bezorgd, steunt de gladde Romney. Daarbij horen tevens de neoconservatieven, die ons de oorlog in Irak hebben bezorgd en die nu liefst vandaag nog Iran willen bombarderen.
Dan heb je de Staphorst variant, een soort SGP met racistische trekjes geleid door de ongelukkige Santorum (die als beloning voor zijn rabiate opstelling tegenover homosexuelen is opgezadeld met een klein Google-probleem dat voor veel gegniffel op het internet zorgt).
Tenslotte nog de libertaire stroming onder de geriatrische Ron Paul die opkomt voor de "vrijheid" van federale staatsbemoeienis maar dan vooral de vrijheid om anderen op regionaal niveau naar hartelust te discrimeren en te onderdrukken.
Maar deze wonderlijke bedgenoten zullen straks weer een enthousiaste eenheid vormen want er is maar 1 ding echt belangrijk: die nikker uit het Witte Huis krijgen.

update 20 januari;
Hoe kon ik nou toch de Teaparty vergeten? Deze vierde stroming bleef in Iowa nog enigszins onzichtbaar doordat hij verdeeld was over Gingrich, Bachmann en Perry. Maar is in South Carolina onder de bezielende leiding van een van de grootste schoften van de amerikaanse politiek weer volledig in beeld.
De Republikeinen lijken nu te mogen kiezen tussen een Mormoonse Aasgier-kapitalist en een corrupte racist die tweemaal een ziek geworden echtgenote inruilde voor een frisser exemplaar. Echt een partij van Waarden en Normen.

update 2 februari,
Na Florida is wel duidelijk dat degene met het meeste geld de nominatie gaat winnen. En dat is natuurlijk de aasgier-kapitalist, die Wallstreet en de andere superrijken nog eens een belastingverlaging belooft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten