zaterdag 15 oktober 2011

Het Leger van onze Lieve Heer en de Antichrist

Obama stuurt 100 soldaten als adviseur naar Uganda ter bestrijding van Kony en de Lord's Resistance Army. Het gaat hier om de ergste oorlogsmisdadigers die op dit moment vrij rondlopen (met uitzondering van misschien Dick Cheney). Grootschalige verkrachting is een vaste gewoonte en recrutering vindt plaats door  het kidnappen van jongetjes die gedwongen worden hun beide ouders te vermoorden.
Alle lof dus voor een poging om daaraan een eind te maken. Maar zowel millitair als politiek zeer riskant.
Als het miliair hopelijk allemaal op rolletjes loopt krijgt Obama geen enkel crediet want de catastrofes in Africa laten de Amerikanen nog onverschilliger dan ons.
Als het allemaal tegenzit of wat langer gaat duren zal de kritiek niet van de lucht zijn.
De liberalen zullen net als bij Libie wel weer tegen zijn uit angst voor een nieuw Afganistan en christelijk rechts zal de overtuiging dat Obama heimelijk moslim is en zelfs de Antichist, bevestigd zien.
De Eindtijd is aangebroken: de Antichrist trekt ten strijde tegen het leger van de Heer.

update:
De liberalen van Balloon Juice zijn nu wel voorzichtig positief - misschien heeft het geholpen dat Libie niet is ontaard in een nieuw Afganistan. De beruchte Limbaugh schijnt zijn tirade dat Obama moedige christenstrijders wil vermoorden halverwege te hebben afgebroken toen hem werd ingefluisterd dat het niet helemaal normale christelijke praktijken betreft.
Overigens schijnt er een uiterst actieve lobbygroep van 250.000 Amerikaanse jongeren te bestaan die zich het lot van de kindsoldaten heeft aangetrokken. Ik zat dus goed mis wat betreft die Amerikaanse onverschilligheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten